Reduir la velocitat millorarà la convivència dels mitjans de transport

Avui ha entrat en vigor la limitació de velocitat a 30 km/h en vies urbanes amb sentit únic de circulació, i que afectarà entre el 60% i el 70% dels carrers de l’estat espanyol segons la DGT. Aquesta mesura té com a objectiu augmentar la seguretat viària, però també facilitarà la mobilitat i millorarà la convivència del cotxe amb les opcions de mobilitat urbana més sostenibles. 

Xavier Codina, responsable de Projectes de Mobilitat a Anthesis Lavola, explica que si un cotxe circula a 30 km/h en lloc de 50 km/h, no caldrà que avanci a una bicicleta que va davant d’ell. A més, aquesta reducció de la velocitat pot facilitar la realització de la parada del bus en calçada, perquè el trànsit fluirà més lent i hi haurà menys perill d’atropellaments. Són tan sols un parell d’exemples de com milloraria la convivència entre les diferents opcions de mobilitat d’una ciutat. 

Dins de l’equip de Ciutat i Territori, s’ha treballat en diversos projectes on, tot i que la implantació d’una zona 30 no era l’eix central, sí que l’inclouen com una mesura per la pacificació viària. 

Per exemple, el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa ha incorporat zones 30 a diversos barris del municipi, sumant en total de 99 kilòmetres amb limitació de 30 km/h. També el nou Pla director de mobilitat del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona 2020-2025 recull que les vies amb limitació a 30 km/h suavitzarien els punts de conflicte dels vianants amb la resta de mitjans de transport amb els quals conviuen -bicicletes, vehicles de mobilitat personal i vehicles a motor-. 

A Rubí es va participar en la creació de l’Illa de vianants, una zona de mobilitat invertida al centre del municipi on es fomenta la mobilitat a peu per damunt dels vehicles a motor privats. 

Des d’Anthesis Lavola activem la sostenibilitat també en l’àmbit de la mobilitat. Comptem amb l’experiència per ajudar-vos a dissenyar l’estratègia de mobilitat de la vostra organització. 

Contacta amb nosaltres per obtenir més informació. 

 

 

COMPARTEIX-HO