L’anàlisi de la normativa vigent en diferents països permet conèixer quines etiquetes ambientals es poden fer servir

Les etiquetes ecològiques, o ecoetiquetes, cada vegada són més presents en els productes que consumeix la ciutadania. Aquests distintius permeten identificar fàcilment els envasos amb menor impacte ambiental i afavoreixen que els compradors els triïn davant d’altres articles menys sostenibles. A més, fomenten la creació d’un sistema de producció i consum més respectuós amb el medi ambient.

L’ús d’aquestes etiquetes cada vegada és més habitual en les empreses. Recentment, Anthesis Lavola ha donat suport a una important companyia multi llatina líder en el sector de cosmètica que ha decidit analitzar la normativa existent en diversos països on ven els seus productes amb l’objectiu de conèixer quines etiquetes ecològiques existeixen, quina és la seva normativa i si els seus envasos poden optar-hi. D’aquesta manera, vol reafirmar el seu compromís amb la reducció de la petjada ambiental de la seva activitat i l’ús eficient dels recursos naturals.

L’equip d’Economia Circular ha identificat el marc normatiu i els programes i sistemes vigents a cada país analitzat

Anthesis Lavola ha realitzat l’anàlisi de les etiquetes i la normativa existent en els països d’operació a la regió LATAM. Per a això, l’equip d’Economia Circular ha definit l’abast de l’estudi, basat en les declaracions ambientals existents.

A partir d’aquesta informació, s’ha dut a terme una revisió bibliogràfica de les etiquetes ecològiques relacionades amb el sector de la cosmètica. D’aquesta manera, ha identificat el marc normatiu vigent, i de termes emprats en cada país i ha analitzat tots els programes i sistemes existents.

Els resultats obtinguts són un input fonamental per al desenvolupament d’una estratègia d’economia circular que en un dels seus eixos d’acció permet a la companyia valorar amb informació de qualitat si pot optar a les diferents ecoetiquetes per als seus envasos més sostenibles, els riscos implicats i les potencialitats sobre l’estratègia de màrqueting i de comercialització.