L’edició 2020 del formulari CDP Climate Change s’ha donat a conèixer i de les 9.526 organitzacions que han respost, 270 han estat classificades com a líders i s’han inclòs en la “A List”. Les 11 empreses espanyoles que aconsegueixen entrar en aquesta llista són Cellnex telecom, DIA, Endesa, Ferrovial, Siemens, Telefónica, AENA, Grupo Logísta, Enagas, Naturgy i Red Eléctrica.

L’increment en el nombre d’empreses que reporten informació a CDP per donar transparència a les seves dades coincideix amb el cinquè aniversari de l’Acord de París, quan els governs hauran d’actualitzar les seves NDCs (Contribucions Determinades a nivell Nacional) i plantejar noves estratègies per observar el progrés global efectuat.

Les empreses que han estat assessorades per l’equip de Gestió del CO2 d’Anthesis Lavola es troben entre les més ben valorades dels seus respectius sectors. Cellnex Telecom es manté en la “A List” per segon any consecutiu després de dedicar grans esforços amb el nostre equip en avaluar els riscos i oportunitats segons la metodologia TCFD i elaborar un screening de totes les categories de l’abast 3 de cara a la seva adhesió a la iniciativa SBT.

CaixaBank es manté al capdavant de les empreses espanyoles del sector financer amb una puntuació de A-, juntament amb BBVA, Bankia, Grupo Cooperativo Cajamar i Bankinter. Cal destacar que un any més, CaixaBank ha compensat les emissions de tota la seva petjada de carboni amb la marca Clean CO2.

Puig s’ha estrenat a CDP amb una bona valoració i es situa amb un nivell B. Abertis i Retal han obtingut aquesta mateixa puntuació. Les 3 organitzacions formen part de les 14 del sector “General” a nivell espanyol que han aconseguit una nota B.

Per altra banda, altres clients d’Anthesis Lavola també són capdavanters en aquest qüestionari, com ara Grupo Logista i Endesa que es troben dins la “A list” o Almirall, Grifols i Sacyr amb una puntuació de A-.

El formulari CDP Climate Change permet a les organitzacions participants informar sobre les accions realitzades durant l’any de referència en matèria de gestió dels riscs i oportunitats del canvi climàtic, així com la seva gestió de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest exercici de transparència mostra el compromís de les empreses cap a una economia baixa en carboni i esdevé una font d’informació molt útil per a inversors i altres grups d’interès. Les puntuacions van des de la lletra A (les més ben valorades) fins a la lletra F.

Entre la informació que han de proporcionar les empreses per a obtenir la valoració, hi ha els resultats del càlcul de la petjada de carboni, l’anàlisi de riscos i oportunitats del canvi climàtic, qui és el responsable de la gestió d’aquesta problemàtica, quines accions duen a terme i són rellevants, i quins són els seus objectius.