El projecte CHESS SETUP acaba de forma exitosa

El projecte europeu confirma els beneficis de l’autosuficiència i l’ús d’energies renovables

Aquest setembre ha finalitzat el projecte europeu CHESS SETUP i ha demostrat la contribució cap a la transformació dels edificis en Edificis de Consum Gairebé Zero (nZEB) a través de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables.

El projecte mostra que les necessitats energètiques dels edificis es poden reduir amb l’ús de bombes de calor eficients, l’emmagatzematge d’energia i l’energia renovable generada i transformada in situ. D’aquesta manera es disminueixen les emissions de gasos d’efecte hivernacle i s’avança cap a la descarbonització.

 

CHESS SETUP ha comptat amb diferents projectes pilot, un d’ells a l’Ecoedifici, la seu d’Anthesis Lavola.

CHESS SETUP ha tingut com a objectiu dissenyar, implementar i promoure un sistema fiable, eficient i rendible capaç de subministrar calefacció i l’aigua calenta sanitària en edificis a partir d’energies renovables.

Ha sigut finançat per la Comissió Europea, dins del programa Horitzó 2020, i dut a terme per un consorci format per 10 membres de 6 països diferents, entre els quals hi ha Anthesis Lavola, a través de l’equip d’Energia.

La solució adoptada en el pilot a la seu d’Anthesis Lavola, l’Ecoedifici de Manlleu, ha consistit, a grans trets, en la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques i una bomba de calor d’alta eficiència. La monitorització del sistema demostra que el projecte ha aportat un estalvi energètic del 47% i una reducció de les emissions de CO2 del 65%.

COMPARTEIX-HO