Finalitza el projecte “Análisis de la adaptación al cambio climático en las comunidades autónomas”

El projecte Análisis del Cuarto informe de seguimiento del Plan Nacional de Adaptación al Cambio Climático (PNACC) 2014-2018 por Comunidad Autónoma, ha finalitzat amb nombrosos resultats destacats. Al llarg d’un any, s’han realitzat diferents accions amb l’objectiu d’analitzar les polítiques i accions d’adaptació de les administracions autonòmiques per a minimitzar les conseqüències derivades del canvi climàtic.

El primer resultat és l’elaboració de quatre bases de dades amb 320 iniciatives, estratègies, polítiques i plans d’adaptació al canvi climàtic a les diferents Comunitats Autònomes, classificades segons sector, horitzó temporal i risc, entre altres.

Aquí pots consultar l’informe final del projecte i el document d’Annex. Per a més informació sobre les nostres activitats ompliu el següent formulari.

 

En base a aquestes, s’han identificat 49 iniciatives comunes prioritàries per trobar sinergies i accions de millora, i s’han realitzat reunions amb agents clau de diferents Comunitats Autònomes per recollir les experiències en la implementació de les seves iniciatives. Les reunions han permès l’elaboració de 6 informes que resumeixen aquesta experiència i inclouen, entre altres, les barreres i oportunitats trobades i les recomanacions per a millorar l’eficiència d’aquestes iniciatives.

Un projecte que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Durant el projecte, s’ha creat també una eina digital per a la compartició d’experiències i s’ha elaborat un pla d’acció amb 19 accions o pautes generals per a una implementació d’iniciatives més eficient, agrupades segons els sectors següents: Agricultura, Biodiversitat, Forestal, Costa, Salut i Urbanisme.

Com a última acció, s’ha realitzat una sessió online de divulgació de resultats del projecte que ha tingut molt èxit. Hi han assistit més de 30 agents clau en adaptació a Espanya i en la qual s’ha discutit sobre eficiència, col·laboració i necessitats en l’adaptació. A la sessió s’ha donat l’oportunitat de crear sinergies entre els assistents i proposar acciones per a millorar la coordinació i col·laboració en l’adaptació al canvi climàtic entre diferents organismes i Comunitats Autònomes.

Ha comptat amb el suport de quatre Comunitats Autònomes: Castella-La Manxa, Catalunya, Illes Balears i País Basc

Anthesis Lavola, a través de l’equip de Canvi Climàtic, ha realitzat aquest projecte que ha comptat amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, dins de la Convocatòria de concessió d’ajudes de la Fundación Biodiversidad per a la realització de projectes en matèria d’adaptació al canvi climàtic de 2018.

A més, ha sigut recolzat per quatre comunitats autònomes pioneres en la implementació d’una major coordinació entre regions: Castella-La Manxa, Catalunya, Illes Balears i País Basc.

Aquest és el segon projecte que es realitza juntament amb la Fundación Biodiversidad en aquesta mateixa línia d’actuació, després del “Anàlisi de vulnerabilitat al canvi climàtic per a municipis de Catalunya i les Illes Balears” al 2018.

Amb el suport de:

COMPARTEIX-HO