La Asociación Nacional de Empresarios de Colombia, ANDI, ha iniciat un procés d’acompanyament a prop de 30 empreses de la regió cafetera amb l’objectiu d’ajudar-les en el procés d’integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la seva gestió empresarial.

El projecte compta amb la col·laboració d’Anthesis Lavola en el desenvolupament del procés formatiu a les empreses, gràcies al seu compromís amb el sector empresarial per a contribuir al compliment de l’Agenda 2030. Aquesta formació té com a objectiu dotar als participants amb les eines necessàries per a generar accions que els permetin integrar els ODS a les seves activitats i estratègia.

ANDI, l’associació formada per centenars d’empreses de sectors diferents com l’industrial, el financer, l’agroindustrial, l’alimentació, el comercial o els serveis, també compta amb el recolzament de la Confederation of Danish Industry. Aquesta entitat té com a objectiu acostar al sector empresarial colombià l’Agenda 2030 i promoure cada com més la seva inclusió a les estratègies de les companyies.

El curs constarà de quatre sessions en format virtual

El curso, anomenat “Gestió empresarial dels ODS” i desenvolupat per l’equip de Sostenibilitat Corporativa, consta de quatre sessions de treball que es realitzaran de forma virtual. En elles, a través d’exercicis pràctics, es dota a les empreses de les eines necessàries per facilitar el procés de localització i adaptació de la seva estratègia amb els ODS.

La formació va començar el 7 d’octubre i tindrà una duració de dos mesos. Els participants del curs són diferents companyies afiliades a la seccional Risaralda-Quindío i Caldas de l’ANDI. L’equip docent les acompanyarà en la definició d’una estratègia de creixement sòlida que consideri als ODS com el seu principal referent, permetent la identificació de noves oportunitats per al negoci durant el procés.