C40 és una xarxa global que reuneix algunes de les ciutats més grans del món, entre elles Barcelona, ​​que estan compromeses amb la mitigació i l’adaptació del canvi climàtic mitjançant la col·laboració i l’impuls d’accions significatives, mesurables i sostenibles.

La xarxa s’organitza en diferents programes i iniciatives per facilitar la transferència i l’intercanvi de coneixements i donar suport per desenvolupar iniciatives i projectes locals. Entre aquests programes es troba Women4Climate, que té com a objectiu donar poder i inspirar a la pròxima generació de líders climàtiques a través d’un programa global de mentors dedicat a les dones de les ciutats de la xarxa C40.

L’Ajuntament de Barcelona, ​​amb la seva ambició d’impulsar el lideratge femení en la lluita contra el canvi climàtic, participa activament en el Programa Women4Climate.

La ciutat de Barcelona té diversos programes, principalment promoguts per Barcelona Activa, per promoure el lideratge de les dones. Així mateix, la sostenibilitat s’ha convertit en una eina fonamental de competitivitat empresarial, davant la demanda creixent de consumidors responsables i els grans reptes que han d’afrontar tots els sectors econòmics, sent el canvi climàtic el repte més gran.

L’Ajuntament de Barcelona, ​​conscient de la importància de la sostenibilitat en el sector empresarial i com a clau per aconseguir un món millor per a tothom, s’ha unit a W4C per proposar la incorporació d’aquest aspecte en els projectes empresarials. L’èxit està assegurat si s’afegeix un suport addicional a un grup especialitzat, com el de les dones que tenen una gran capacitat i creativitat per liderar iniciatives d’alt valor. Així és com i per què es va crear un programa d’entrenament personalitzat en temes de sostenibilitat.

Des d’Anthesis Lavola hem assessorat de forma individualitzada a 19 emprenedores en temàtiques com l’economia circular, la gestió del carboni i la certificació sostenible d’edificis.

A Anthesis Lavola hem estat responsables de donar suport a aquest procés i el programa W4C a Barcelona d’abril a maig de 2020. En total, hem tingut la sort d’assessorar a 19 emprenedores i 13 projectes en sectors d’activitat tan diversos com la moda i el tèxtil, el comerç electrònic, l’alimentació, la prestació de serveis tècnics i la sensibilització del públic.

Cada projecte ha rebut assessorament especialitzat i individual sobre aspectes clau de sostenibilitat, identificats per les emprenedores, per al negoci. Per a això, hem posat a disposició un equip de consultors experts en diferents temes de sostenibilitat: economia circular, gestió del carboni i certificació energètica d’edificis.

L’assessorament ha comptat amb dues sessions individuals per projecte i un informe final amb la informació proporcionada durant el procés de coaching i un pla d’acció per a la integració dels coneixements adquirits. Gràcies a l’assessorament individual, les sessions s’han centrat en les particularitats de cada projecte i en les seves necessitats específiques.

A Anthesis Lavola, estem orgullosos d’haver format part de la iniciativa Women4Climate i de veure com la sostenibilitat forma part de projectes innovadors compromesos amb el bé comú.

Aquests són els projectes de les emprenedores a les quals s’ha donat suport: