Cada cop més empreses fusionen les memòries de sostenibilitat amb els estats d’informació no financera

   

Article d’Ariadna Bello, Responsable de projectes de Serveis de Comunicació i Margaux Costas, Responsable de Sostenibilitat Corporativa

Les memòries i informes són les principals eines de comunicació de la sostenibilitat que tenen les empreses. Reportar als grups d’interès és, avui, un aspecte prioritari en el camí cap a la transparència informativa.

Cada cop més empreses confien en Anthesis Lavola per ajudar-los a comunicar les seves accions en matèria de sostenibilitat. Aquest 2020, tot i les circumstàncies excepcionals, hem realitzat més memòries que mai.

Les principals tendències durant 2020 han estat la fusió entre les memòries de sostenibilitat i els Estats d’Informació No Financera (EINF) i la planificació de la seva comunicació als diferents grups d’interès, que precisen d’informació diferenciada i amb els què les corporacions tenen canals diferenciats de relació i comunicació. Cada grup d’interès vol saber de temes diferents i és necessari conèixer quines són les seves necessitats i expectatives d’informació que cal incloure a les memòries i informes.

L’any 2020 ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19 que, entre d’altres, ens ha obligat a adaptar-nos a noves maneres de treballar junt amb els nostres clients. En el marc dels EINF, cal destacar que en alguns informes ja s’ha incorporat un apartat sobre “fets posteriors” per explicar com s’ha gestionat l’inici de la pandèmia.

El tàndem Sostenibilitat i Comunicació permet millorar la claredat de la informació reportada i la comunicació de les memòries i informes.

A Anthesis Lavola els equips de Sostenibilitat Corporativa i Comunicació treballem de la mà des del primer dia, acompanyant als nostres clients en el procés de millorar la comunicació de les memòries i informes.

La comunicació de les memòries i informes comença en el procés de redacció i estructuració del document i finalitza en la creació de materials que faciliten la seva difusió, com ara resums i infografies i la realització d’altres accions, que van més enllà de la seva publicació.

Aquest 2020 també hem vist com les corporacions, cada dia més, es preocupen i s’ocupen de planificar adequadament la comunicació del seu reporting.

Durant l’any 2020, les companyies, que hauran d’incloure informació de com han gestionat la Covid-19, hauran de reforçar l’estratègia de comunicació de les seves memòries i informes.

La pandèmia causada per la Covid-19 ha afectat a totes les organitzacions, d’una manera o altra i la forma com s’ha gestionat serà una de les informacions més destacades que s’hauran d’explicar l’any que ve.

Les companyies han patit la incertesa de la situació i han actuat segons les seves capacitats i experiències. Per aquest motiu, serà necessari veure com ha afectat als seus objectius de sostenibilitat i com els podran reportar. També serà necessari definir quina és la informació que s’haurà d’incloure i quins seran els paràmetres a utilitzar.

En un moment com aquest, les companyies amb més voluntat de comunicar els seus resultats i les seves accions seran les que estaran més ben posicionades per defensar els seus objectius de sostenibilitat i transparència. Per aquesta raó, de cara a l’any vinent, també s’haurà de reforçar l’estratègia d’empreses i organitzacions per comunicar les seves memòries i informes.

Si esteu interessats en realitzar la vostra memòria o el vostre EINF, la voleu fer més comunicativa o us interessa més informació al respecte, podeu parlar amb les nostres especialistes Margaux Costas i Ariadna Bello.

COMPARTEIX-HO