2019, l’any de la fusió de Lavola i Anthesis

L’any 2019 ha sigut un any important per Lavola, ja que s’ha dut a terme la fusió amb Anthesis, empresa britànica que ofereix serveis de sostenibilitat a tot el món i comparteix la visió i els valors de Lavola. La fusió ha donat lloc a Anthesis Lavola i ha permès ampliar l’horitzó dels projectes que podem realitzar, així com la capacitat d’oferir serveis amb el coneixement d’experts en sostenibilitat a tot el món.

D’aquesta manera, l’abast per donar suport i col·laborar amb empreses, organitzacions i administracions ha augmentat. Actualment ens trobem en un moment crític per canviar l’economia, la societat i l’entorn. Amenaces com la crisi climàtica ens empenyen a replantejar els sistemes en els que ens basem i, en aquest sentit, Anthesis Lavola estem al costat de tothom qui vulgui fer aquest pas, liderant el canvi cap a un món més sostenible. I l’actual crisi sanitària de la Covid que estem patint ha d’actuar com un catalitzador en aquest sentit.

Per tal de demostrar el nostre compromís amb la sostenibilitat i la feina que duem a terme, aquest any hem elaborat l’Informe de Progrés, que substitueix la Memòria de Sostenibilitat que hem estat realitzant els últims anys. Aquest canvi, però, no afecta a la presentació de les dades més rellevants de la companyia durant el 2019.

Consulta el resum infogràfic amb les dades destacades de l’any aquí.

Aquest any hem seguit treballant conjuntament amb els nostres clients per ajudar-los a ser més sostenibles en tots els àmbits. Els quasi 600 clients, dels quals 190 són nous, i els 639 projectes desenvolupats donen fe de la tasca que hem realitzat. Respecte a 2018, hem augmentat un 43 % el nombre de projectes i, en total, sumen una xifra de negoci de 10,67 milions €.

Gràcies a aquests projectes hem pogut gestionar més de 600 mil tones de residus, informar a més de 250.000 persones amb les campanyes realitzades, realitzar l’assessorament en matèria de RSC a 25 sectors productius i compensar més de 84 mil tones de CO2.

Però no només fomentem i impulsem la sostenibilitat per als nostres clients, si no que també afecta al nostre entorn. Hem consumit un 30 % menys energia i un 14 % menys paper i hem emès un 5 % menys emissions de CO2 que al 2018. A més, el 100 % de l’energia elèctrica consumida a les oficines de Manlleu i Barcelona estan certificades amb origen “verd”.

Hem augmentat el personal un 13 % respecte l’any anterior, del qual un 71 % són dones i, a les oficines, un 89 % té contracte indefinit. També ens preocupem per la conciliació i els beneficis socials, apostant per la flexibilitat horària, el teletreball i el pla de compensació flexible, així com pel benestar físic i emocional de totes les persones que treballen a Anthesis Lavola.

A més, per reforçar totes aquestes actuacions i seguir millorant la sostenibilitat a la companyia, aquest 2019 hem implementat un nou Pla de Sostenibilitat que es divideix en 6 eixos i 15 línies estratègiques. D’aquesta manera, el Pla contempla des d’aspectes d’igualtat i diversitat fins a comunicació externa, passant per acció social, formació, gestió de carboni i petjada socioeconòmica, entre d’altres.

Al llarg de més de 30 anys, hem estat treballant per aconseguir que la sostenibilitat estigui al centre dels nostres clients i així ho seguirem fent, ara amb l’energia afegida per la fusió amb Anthesis. I, tot i que el 2020 està sent un any convuls, seguim al costat de les empreses, organitzacions i administracions per a fer front als reptes ambientals, socials i econòmics que sorgeixin.

COMPARTEIX-HO