Moda i indumentària: Demostrant les credencials en sostenibilitat

Una breu guia sobre pràctiques de sostenibilitat correctes i verdaderes per a marques de moda i roba.

En els últims deu anys, la indústria de la moda i la roba s’han enfrontat a un creixent escrutini sobre qüestiones ambientals i laborals, que s’ha intensificat recentment degut a la pandèmia de la COVID-19. I, tot i que les indústries s’han de preparar per a un món diferent com a conseqüència de la crisi viscuda, la moda, com un dels béns de consum més personals, pot ser que sigui una de les més afectades pels canvis en el comportament del consumidor i els hàbits de consum. Això planteja diverses preguntes per a les marques de moda i indumentària:

  • Què influirà en els clients per triar les marques a les que actualment recolzen amb els seus hàbits?
  • Com decideixen els consumidors i el públic en general entre productes o marques que són sostenibles i de mentalitat ètica i aquelles que no ho són?
  • I, encara més important, com gestionaran els consumidors el nou mercat de la moda durant la COVID-19 i més enllà?

Demostrant sostenibilitat

Un dels informes de la consultora McKinsey més recents afirma que “la pandèmia farà que els valors al voltant de la sostenibilitat siguin més clars, intensificant les discussions i polaritzant encara més les opinions sobre el materialisme, el consum excessiu i les pràctiques comercials irresponsables”.

Aquí a Anthesis, creiem que les marques tenen l’oportunitat de  “tornar a construir millor” (Build Back Better) després de la crisi, i estem veient als nostres clients treballant més dur que mai per a incorporar pràctiques sostenibles en els seus negocis. També estem presenciant una indignació generalitzada per la situació que es desenvolupa en algunes cadenes de subministrament, on s’han fabricat existències que posteriorment no han sigut acceptades per les marques.

A mesura que sortim de la pandèmia, s’espera que aquest destacat augment de responsabilitat de les marques es converteixi en la nova norma. I els clients esperaran veure-ho per reforçar la confiança en les marques on decideixin gastar els seus diners.

 

Llavors, quina és la millor forma perquè les marques sostenibles, grans o petites, compleixin aquestes expectatives de sostenibilitat i traçabilitat?

A partir de la nostra investigació diària sobre les últimes tendències en sostenibilitat en indumentària i tèxtils, hem reunit la següent guia sobre què haurien i no haurien de fer les marques sostenibles per a posicionar-se en un mercat altament competitiu com és el de la roba ecològica i responsable.

1. No es fan afirmacions de sostenibilitat buides

Recentment hi ha hagut un augment de marques que fan afirmacions sobre sostenibilitat en els productes, fibres i pràctiques, sense certificacions clares o explicacions reals. No demostrar com un determinat producte o mètode de producció és millor que un altre mètode o que la forma convencional de treballar, és confús per al client i perjudicial per la seva confiança, perquè no proporciona cap benefici real a la imatge de la marca a llarg termini.

En canvi, les marques han de mostrar als consumidors el procés que han iniciat, començant per explicar els passos que han fet per decidir on posen l’enfocament i perquè aquesta fibra, producte o forma de treballar marca la diferència per a ells i pel planeta. Aquesta narrativa és important per donar confiança al consumidor que la marca està fent el més correcte i no només un rentat d’imatge ecològic. A més, podria ajudar a destacar on es necessita treballar més en certs productes per a millorar-los.

2. Obtenir correctament els logotips indispensables 

Quan es mostrin les credencials a través de l’etiquetat o de declaracions, s’han d’assegurar d’entendre COM es pot comunicar això i com es poden fonamentar aquests reclams. S’han de llegir els documents d’orientació i comprendre realment com funcionen els esquemes de certificació, quin és l’abast de la certificació i quines són les pautes correctes per a mostrar l’adhesió a les xarxes i la pàgina web o en el producte. Per exemple: per al cotó sostenible, la Norma Tèxtil Orgànica Global (GOTS) es pot comunicar a nivell de producte (quan les parts tenen la certificació correcta), mentre que Better Cotton és més adequat per a la comunicació a nivell de marca.

Quantes més marques facin això, més consumidors comprendran i confiaran en aquestes certificacions, recompensant l’esforç de les empreses posat a llarg termini, decidint de forma activa comprar aquells productes que siguin veritablement sostenibles.

3. Els productes sostenibles són només una part del trencaclosques

Fer una peça de roba a partir d’una fibra més sostenible és un gran inici, però perquè les marques mantinguin nivells de producció justos i equitatius també necessiten una comprensió profunda de la cadena de subministrament.

Per a fer això, les marques han de prestar atenció als problemes socials i econòmics presents a la cadena de subministrament. Això inclou garantir que qualsevol treball de producció es pagui de forma justa i a temps i tenir un grau de responsabilitat sobre les pràctiques de la cadena. Les auditories i les visites a proveïdors són part del trencaclosques, tot i que són més difícils en aquests moments. Per aquest motiu és clau treballar de forma propera amb els proveïdors per comprendre els seus reptes, així com pensar com es pot aprofitar la veu dels treballadors.

4. Cal fer un esforç addicional, i explicar-ho!

Les marques realment sostenibles sempre estan pressionant per ser líders, independentment de si se centren en el material o el mètode de tinció tèxtil més innovador o en un sistema de devolució de la mercaderia venuda. És fàcil mantenir aquestes innovacions o idees per un mateix, però compartir-les amb la indústria i els seus clients ajuda a aplanar el camí perquè altres millorin la seva sostenibilitat, cosa que posiciona a la marca com a pionera.

Les explicacions clares de com funcionen i perquè es creu que milloraran els objectius de sostenibilitat ajuden a mostrar als clients que no només s’està fent el que és necessari sinó que s’està anant més enllà i es lidera aquesta àrea.

Com pot ajudar Anthesis?

L’equip d’Anthesis Apparel treballa amb clients de tot el món per ajudar-vos a definir què significa la sostenibilitat per als vostres negocis, quins són els passos correctes per maximitzar l’impacte de les decisions i implementar-les a la cadena de subministrament, i finalment ajudar-vos a comunicar això als vostres clients.

Si desitgeu rebre assessorament en alguns d’aquests temes, contacteu-nos a través del següent formulari.


Noticia traduïda i adaptada de la web d’Anthesis.

COMPARTEIX-HO