Des del passat més de setembre de 2019, estem acompanyant el Parc d’Atraccions Tibidabo en la comunicació dels canvis en la mobilitat per potenciar els accessos en transport col·lectiu.

El projecte es va iniciar amb la retirada dels vehicles del vell funicular. Aquell moment va suposar el tancament d’una etapa al Tibidabo ‒cal recordar que és el primer funicular d’Espanya, inaugurat al 1901‒ i un acomiadament temporalment d’aquest mitjà de transport fins a la inauguració de la “Cuca de Llum”, un innovador funicular amb més capacitat i velocitat. Anthesis Lavola va col·laborar en la cobertura informativa de l’acte de comiat del vell funicular i en la realització d’un reportatge commemoratiu.

Actualment, s’estan duent a terme les obres de renovació de la infraestructura del traçat, incloent les dues estacions i l’aixecament de les vies i el pont, per poder rebre els vagons del nous funicular. Per a facilitar el seguiment de les obres a la ciutadania, també s’han instal·lat unes càmeres a diversos punts del recorregut del funicular que permeten veure en vídeo l’estat de les obres.

Del comiat del vell funicular a la inauguració de la “Cuca de Llum”

La “Cuca de Llum” és, sens dubte, el canvi més important dels que s’han previst al Tibidabo i l’aposta més destacada per a la millora de la mobilitat a la muntanya: suposa la rehabilitació integral del vell funicular per transformar‒lo en un modern i eficient sistema de transport i, al mateix temps, en una nova atracció del Parc. Quan s’inauguri serà la forma més sostenible (i divertida) d’anar al Parc d’Atraccions Tibidabo.

Amb aquesta campanya s’informa els visitants del Parc d’Atraccions del Tibidabo del servei alternatiu al funicular: un nou Tibibus

D’altra banda i coincidint amb la reobertura del Parc d’Atraccions després de la crisi sanitària per la Covid-19, l’equip de Comunicació ha estat treballant en diferents materials i peces gràfiques informatives web, cartells, OPIs, lones d’obres, continguts per xarxes socials i butlletins) per informar els visitants del Tibidabo sobre el servei alternatiu establert mentre duren les obres del nou funicular ‒una tercera línia del Tibibus‒ i evitar l’ús del vehicle privat per accedir al Parc d’Atraccions una vegada reobert.

Per aquestes accions comunicatives s’ha creat una gràfica molt colorista i original que transmet els valors de diversió del parc i de sostenibilitat del Tibibus. Aquest acompanyament comunicatiu es mantindrà fins la inauguració del nou funicular, ja convertit en la “Cuca de Llum”.