Anthesis, els activadors de la sostenibilitat, i REMEDi!ATE, el proveïdor de tecnologia de conversió de CO₂, han anunciat una aliança per impulsar l’avanç de la conversió d’emissions de carboni en fonts d’sostenibles d’aliments.

REMEDi!ATE i Anthesis s’alien per impulsar els avenços en la conversió de gasos CO₂ en fonts sostenibles d’aliments.

Compartint una passió comuna per abordar el canvi climàtic, la col·laboració combina la posició connectada d’Anthesis dins de la indústria de la sostenibilitat i el seu propòsit d’aconseguir que la sostenibilitat succeeixi, amb l’innovador conjunt de tecnologies fotòniques patentades i de resultats provats de Remediiate, que converteixen el CO₂ en algues riques en nutrients a escala industrial. L’associació forma un model de negoci d’extrem a extrem, que vincula els emissors amb els proveïdors d’aliments, al temps que reposiciona el CO₂ com un recurs per a ser explotat.

Amb 36 mil milions de tones d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) generades a nivell mundial cada any, la tecnologia líder en el mercat de Remediiate podria, a escala, eliminar els 20 mil milions de tones generades per la producció d’energia i els processos industrials. A més d’eradicar més de la meitat de totes les emissions mundials de GEH, l’enfocament escalable de Remediiate abordaria la urgència d’aliments per a animals amb baixes emissions de carboni per donar suport a la creixent població i els subsegüents augments en la producció d’aliments. La disponibilitat de fonts d’aliments rics en proteïnes també redueix la dependència de la soja i els impactes agrícoles relacionats amb la desforestació.

Aquest acord és un altre exemple de com Anthesis, a través de la seva iniciativa Anthesis Ventures, s’està associant amb empreses en etapa de creixement inicial que comparteixen el seu propòsit i visió per a un món més productiu i resilient. Anthesis Ventures proporciona a les empreses accés a experts en la matèria, extenses xarxes de socis, connexions, inversors i capital d’impacte, i un camí crucial per a un seriós compromís amb la base de clients globals d’Anthesis ‘+800, oferint a les start -ups l’escala i la tracció que necessiten per créixer.

El director executiu i director de Sostenibilitat d’Anthesis, Paul Crewe, assenyala: “Hem entrat en una dècada crítica per al planeta, per tant, cal adoptar una solució que abordi dues qüestions macro urgents, representa una gran oportunitat per generar un impacte positiu. Creiem que la solució de Remediiate serà un disruptor que canviarà les regles del joc i serà molt important per als països, governs i empreses en l’emmagatzament de CO₂ i dels gasos nocius de les principals instal·lacions com; centrals elèctriques, fàbriques de ciment i acer, plantes de tractament de residus que generen energia, i convertir aquestes emissions en algues d’alt valor per a molts usos, com l’alimentació animal, el rejoveniment del sòl i la reducció de metà en les vaques“.

Carles de Pommes, CEO de Remediiate, afegeix: “El potencial de les algues ha existit durant molts anys, però els nostres avenços tècnics provats ens han permès passar de l’operació de laboratori a petita escala a més de 100 mil tones de producció en massa. La nostra següent tasca és crear el mercat per la biomassa resultant. El reemplaçament de la soja no passa de la nit al dia i requereix del compromís de la indústria alimentària. A l’associar-se amb Anthesis, Remediiate pot sensibilitzar els productors, grangers, fabricants i productors de pinsos. La nostra innovació està revolucionant el model de negoci al resoldre dos problemes globals de manera rendible “.

Creiem que la solució de Remediiate serà un disruptor que canviarà les regles de joc i que serà molt important per als països, governs i empreses en l’emmagatzematge de CO₂ i dels gasos nocius de les principals instal·lacions.

Noticia traduïda i adaptada de la web d’Anthesis.