La Fundació Agbar ha publicat recentment el balanç de 2019, on es mostren els resultats de les actuacions realitzades durant l’any a nivell social, cultural i educatiu. Entre aquestes accions destaca el Museu de les Aigües, a Cornellà de Llobregat, que ha celebrat el quinzè aniversari.

Durant el 2019, més de 46.000 persones han visitat el museu, format principalment per públic general (49 % de les visites) i escolar (37 %), i més de 32.000 infants i joves han participat en els programes educatius, coordinats per l’equip d’educadors de Museus i centres de ciència d’Anthesis Lavola.

Activitats i visites per divulgar el coneixement sobre l’aigua

Els programes educatius del Museu de les Aigües permeten divulgar el coneixement sobre l’aigua. Les visites es realitzen al museu, tan en període escolar com a l’estiu per casals, a la Cascada de la Casa Vicens, feta per Gaudí i reconstruïda al 2019 prop del museu, i a altres instal·lacions vinculades a la gestió de l’aigua, com a l’ETAP de Sant Joan Despí. A més, també es fan visites més tècniques per a grups privats.

Pel que fa a les diverses activitats, es porta a terme el tinkering La Factoria de l’Aigua, el programa Aqualogia, dirigit a les escoles dels 24 municipis de l’àrea d’abastament d’Aigües de Barcelona, i el projecte Thinktank, amb voluntat intergeneracional i que permet unir la gent gran dels casals amb joves provinents d’instituts amb pocs recursos.

La Fundació Agbar també treballa per millorar l’entorn social amb 63 aliances i col·laboracions amb entitats, que beneficien directament a 18.967 persones.