La tecnologia i la ciència cada cop avancen més i el professorat s’ha de formar sovint per conèixer quins són els avenços en aquests camps. Per aquest motiu des del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC), amb la participació d’Anthesis Lavola entre altres col·laboradors, es realitzarà un curs per al professorat de primària perquè puguin donar a conèixer el pensament computacional a les aules.

La primera sessió del curs consisteix en una visita per al professorat al supercomputador MareNostrum, realitzada per l’equip de Museus i Centres de Ciències. La visita és la mateixa que es realitza dins del programa “Som investigadores”, destinat a fomentar les vocacions científiques entre les nenes i coordinat per un equip d’educadores expertes en dinamització de grups escolars.

Sessions amb experts en diferents matèries

Les sessions posteriors estan formades per explicacions i experiments pràctics en diferents temàtiques realitzades per personal expert provinent de la resta de col·laboradors del curs: l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona Activa, mSchools. Les explicacions i experiments tracten temes com la intel·ligència artificial, big data, internet de les coses o simulacions, entre altres disciplines.

Per a participar al curs cal inscripció prèvia i permet als participants obtenir un certificat a través del sistema informàtic del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.