La puntuació SER (Supplier Engagement Rating) és un indicador de l’acció climàtica de les empreses amb els seus proveïdors. Cellnex i CaixaBank, assessorades per l’equip de Gestió del CO2 d’Anthesis Lavola, es troben entre les 160 organitzacions amb una millor puntuació, juntament amb quatre altres empreses espanyoles.

Aquestes 160 corresponen al 3 % de totes les avaluades (4.800), que es poden veure al CDP Supplier Engagement Leaderboard. Per formar part d’aquest llistat, les empreses han de treballar amb les emissions d’abast 3, que són totes aquelles emissions indirectes que són conseqüència de l’activitat de l’organització però que tenen lloc en fonts que no són propietat ni estan controlades per l’empresa.

La puntuació SER és atorgada per CDP, una organització sense ànim de lucre que gestiona el sistema de divulgació global per a inversors, empreses, ciutats, estats i regions sobre el seu impacte ambiental.

Les empreses del CDP Supplier Engagement Leaderboard representen el 3 % amb millor puntuació SER

Aquesta puntuació depèn del formulari CDP Climate Change, on les organitzacions informen sobre les accions realitzades en matèria de gestió dels riscs i oportunitat del canvi climàtic, la integració del canvi climàtic en la seva estratègia de negoci, els seus objectius de reducció d’emissions, entre molts altres.

Alguns dels aspectes que afecten a aquesta puntuació són: donar incentius econòmics als treballadors, establir un objectiu de reducció d’emissions d’abast 3, calcular i reportar les emissions de les categories d’abast 3 i realitzar activitats de col·laboració amb els proveïdors.

Totes les organitzacions que estigueu interessades en una de les iniciatives líders en canvi climàtic i vulgueu millorar el vostre posicionament, us podeu posar en contacte amb M. Rosa Pascual.