El passat 29 de gener es va presentar la Taula de Mobilitat d’Osona. La Taula està integrada per diverses entitats (Osona amb bici, Perquè no ens fotin el tren i usuaris del bus e-12), la cooperativa Som Mobilitat i la Plataforma Promoció del Transport Públic.

Compta amb el paraigües del Consell Comarcal d’Osona i neix amb la voluntat d’aconseguir millores en infraestructures i trobar alternatives de transport al vehicle privat. Anthesis Lavola s’ha adherit a la Taula de Mobilitat amb la voluntat de sumar-hi esforços i poder actuar en sinergia.

Durant els propers mesos es treballaran diversos eixos a la Taula de Mobilitat amb l’objectiu de complir diversos objectius: aconseguir una intermodalitat plena i eficaç, un eix vertebrador mitjançant la posada al dia de la línia R3, l’optimització de tots els recursos actuals en transport públic i un planejament de la mobilitat més ajustat a les necessitats de la població.

També es vol aconseguir la sensibilització de la societat vers la mobilitat sostenible, la recerca de solucions que permetin un ús puntual del cotxe sense que sigui necessari tenir-ne un en propietat, i una plena accessibilitat al transport públic de manera que sigui inclusiu.