Anthesis Lavola ha renovat un any més com a partner en sostenibilitat per a la Comapedrosa Andorra World Cup, en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, calculant i compensant les emissions de CO2 generades durant la cursa amb la marca Clean CO2.

La Comapedrosa ISMF World Cup que se celebra els propers dies 25 i 26 de gener, és una de les curses de la copa de món d’esquí de muntanya més implicades amb la sostenibilitat.

Des de fa 5 anys és una cursa neutre en emissions. Per aconseguir aquesta fita, calcula la seva petjada de carboni (emissions de gasos amb efecte d’hivernacle), treballa en tots els àmbits de l’organització per reduir aquestes emissions i, el que no s’arriba a eliminar es compensa en projectes de reducció d’emissions, d’alta qualitat certificats dins el mercat de carboni voluntari.

Enguany, seguint la línia de Font Blanca 2019, el projecte escollit ha estat el Darica Hydroelectric Plant. Es tracta d’una planta hidroelèctrica construïda al riu Melet a Turquia. Aquesta iniciativa, certificada per Verified Carbon Standard redueix les emissions de CO2, redueix la contaminació de les aigües, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura de l’entorn.

Addicionalment, per tercer any consecutiu dona la possibilitat que tots els participants i assistents s’uneixin a aquest compromís compensat les emissions generades pels seus desplaçaments per seguir la cursa.

Tothom qui visiti la Comapedrosa 2020 tindrà l’opció de contribuir amb la lluita contra el canvi climàtic podent calcular i compensar l’impacte ambiental que ha tingut el seu desplaçament fins a la cursa. Per fer-ho, s’ha creat una eina online que calcula les emissions d’una manera fàcil i intuïtiva i que permet compensar-les amb projectes certificats d’alta qualitat.

Finalment, la Comapedrosa ISMF World Cup  i tots els participants que compensin les seves emissions rebran el certificat Clean CO2 acreditatiu de l’acció realitzada.