La millora de l’eficiència energètica és una acció molt interessant per a potenciar la sostenibilitat ambiental de les PIMES i grans empreses. Per aquest motiu, aquesta convocatòria d’ajuts en eficiència energètica per al sector industrial és una molt bona oportunitat per a les empreses.

La convocatòria, oberta des del 2 de desembre, permet demanar ajuts amb l’objectiu de millorar els processos industrials o auxiliars o els sistemes de gestió d’energia a través de la inversió en diferents aspectes de les empreses, com en calderes d’alt rendiment, en l’enllumenat o en la climatització de les instal·lacions. En funció de la classificació  de les empreses, els ajuts cobreixen el 30 %, el 40 % o el 50 % de la inversió que es vol realitzar.

Consultoria energètica

Anthesis Lavola treballa assessorant a les empreses i organitzacions a optimitzar els seus consums i millorar l’eficiència energètica. Entre les diferents actuacions que realitza hi ha auditories energètiques per tal d’analitzar els consums de les empreses, generar propostes d’estalvi, eficiència energètica amb diferent tecnologia i també les possibilitats d’ús d’energies renovables.

En relació als ajuts mencionats, totes les empreses interessades en millorar la seva eficiència energètica poden comptar amb l’equip d’Energia per gestionar la seva tramitació. Per a més informació, al BOE s’han publicat les bases reguladores de la convocatòria, que està oberta fins al 31 de desembre de 2020, així com poden posar-se en contacte amb l’Esteve Maneja per a fer l’assessorament.