Quasi 300 centres educatius de Barcelona disposen del certificat energètic

El Consorci d’Educació de Barcelona ha certificat els centres educatius que encara no disposaven d’aquest distintiu. Des de 2013 és obligatori que tots els edificis disposin de la certificació energètica i, per aquest motiu, el Consorci ha certificat 245 escoles públiques amb l’objectiu d’ajustar-se a la normativa.

Amb aquesta acció, el Consorci d’educació ha certificat quasi 300 escoles, de les quals 2 tenen una qualificació A (1 %), 30 una B (10 %), 87 tenen una C (30 %), 121 una D (41 %), 48 una E (16 %) i 5 una F (2 %). Com a recordatori, el distintiu més favorable es la A (color verd) i el pitjor la F (color vermell).

Una eina gràfica per a la gestió dels treballs i dels resultats

L’equip d’Energia de Lavola grup Anthesis, especialista en la realització de certificacions energètiques, ha realitzat els certificats dels centres escolars i ha desenvolupat una eina gràfica per a la gestió dels treballs i la visualització dels resultats basats en sistema de informació geogràfica.

El procés de certificació ha comportat visites tècniques i treballs de simulació energètica, així com la gestió de l’etiqueta energètica a l’Institut Català de l’Energia. Un cop obtinguda, s’ha procedit a penjar el distintiu a l’entrada de cada centre per a comunicar-ho a la comunitat educativa i els alumnes.

La normativa vigent busca millorar l’eficiència energètica de tots els edificis per aconseguir la transició energètica cap a un model més sostenible. Per això és vital que totes les construccions disposin de la certificació i realitzin les accions necessàries per ser el més eficients possibles.

COMPARTEIX-HO