“Som investigadores” és el programa que impulsa el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS). Té com a objectiu augmentar l’interès per la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques i despertar vocacions científiques entre les nenes.

Una de les actuacions realitzades dins d’aquest programa és la visita al MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa, ubicat a la capella de la Torre Girona, a Barcelona. Des del curs 2019-2020, Lavola s’encarrega del servei de promoció, organització i realització de les visites a l’alumnat de primària.

Un equip format per dones educadores

L’equip de Programes Educatius està integrat per dones educadores, així com compta amb experiència en la promoció de programes i la dinamització de visites escolars. Aquests aspectes aporten valor afegit a les tasques que es realitzaran durant les visites.

El BSC-CNS és el centre nacional de supercomputació a Espanya i està especialitzat en computació d’altes prestacions (HPC). Gestiona la Red Española de Supercomputación (RES) i és membre de la Societat per la Computació Avançada a Europa (PRACE per les seves sigles en anglès).