El rastrejador Finance-fit-for Paris (3fP-tracker) s’ha començat a implementar a Espanya amb l’objectiu de conèixer l’estat del mercat financer estatal. Es tracta d’una metodologia que analitza l’adequació de les regulacions i polítiques financeres d’un país per a fomentar la transició a un mercat baix en carboni i sostenible.

3fP-tracker ha sigut desenvolupat por la Frankfurt School of Finance and Management i el Programa per al Medi Ambient de les Nacions Unides, juntament amb World Wildlife Fund Alemanya. Aquesta metodologia permet analitzar tres dimensions de supervisió de les finances sostenibles: transparència i divulgació; supervisió, gestió del risc i estabilitat del sistema; i entorn propici. Amb el resultat obtingut, es pot veure quines polítiques es necessiten perquè el mercat financer contribueixi a l’objectiu d’evitar l’augment de la temperatura per sobre dels 2ºC.

Presentació dels resultats a Madrid

Lavola i Natural Strategies han sigut els encarregats de desenvolupar l’informe per al mercat espanyol. L’equip de Canvi climàtic ha gestionat les dimensions relacionades amb transparència i divulgació i amb supervisió, gestió del risc i estabilitat del sistema.

Els resultats d’aquest anàlisi seran presentats en dos actes a Madrid el 4 de desembre. El primer tindrà lloc a l’Institut Elcano i està dirigit al sector professional (inscripcions en aquest enllaç), mentre que el segon es dirigeix a la societat civil.

El 23 de octubre, per altra banda, també es va realitzar un esdeveniment al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona durant el qual es va presentar aquesta metodologia a diferents entitats de la societat civil, com universitats, centres d’investigació i ONG.