L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) ha tingut lloc entre els dies 19 i 21 de novembre al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. Aquesta novena edició de l’esdeveniment ha tornat a comptar amb la iniciativa Towards Zero Waste per tal de prevenir la generació de residus i millorar la recollida selectiva durant el congrés.

Durant aquests tres dies s’han presentat noves propostes per aconseguir que les ciutats del futur, connectades i sostenibles, siguin una realitat. Per aquest motiu, el congrés actua com a exemple en matèria de sostenibilitat amb la iniciativa Towards Zero Waste i la compensació de les emissions per mitjà de Clean CO2.

Assessorament en matèria de prevenció i gestió de residus

Lavola ha donat assessorament un any més en matèria de prevenció i gestió de Residus, mantenint les accions implementades en edicions anteriors. Entre aquesta hi ha la decisió de no usar plàstics d’un sol ús, la reutilització de la moqueta o la tasca realitzada per evitar el malbaratament alimentari.

A més, aquest any també s’ha portat a terme un projecte de reforestació, en el qual per cada 2 € del marxandatge es plantava un arbre, i s’ha testat un sistema de donar informació a través de codis QR i xips NFC per evitar l’ús de paper.

Totes aquestes accions s’han comunicat als assistents, ponents i expositors, així com s’ha explicat la iniciativa Towards Zero Waste en una de les ponències del tercer dia de congrés.

El càlcul de les emissions i la seva compensació s’ha realitzat des de l’equip de Gestió del CO2, aconseguint que el SCEWC 2019 fos neutre en carboni. A més, també s’ha facilitat que tots els assistents puguin compensar la seva petjada de carboni durant l’esdeveniment.