Lidl vol mantenir-se fidel al seu compromís amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i, per aquest motiu, s’està posicionant com la companyia líder del programa Lean & Green.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, Lidl ha aconseguit reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle vinculades amb l’àmbit logístic en un 10 % addicional després d’haver obtingut la primera estrella Lean&Green al 2018. L’associació espanyola de fabricants i distribuïdors, AECOC, ha certificat l’assoliment, atorgant a la companyia la segona estrella del programa, sent la primera empresa que ho aconsegueix a Espanya.

La segona estrella té com a objectiu reduir un 10 % addicional de les emissions relatives vinculades a l’àmbit logístic en el termini màxim de 3 anys i, a més, incloure com a mínim 2 projectes a l’àmbit de la col·laboració.

Desenvolupament de dues noves accions

El pla d’acció presentat ha comptat amb l’assessoria de la solució de Gestió de CO2 de Lavola, elaborant els càlculs de la petjada de carboni dels anys 2017 i 2018, actualitzant l’estat de les accions incloses al Pla d’Acció de la primera estrella i desenvolupant dues noves acciones per a poder aconseguir els objectius marcats pel programa Lean & Green.

Aquest programa és la plataforma més gran d’Europa de col·laboració per a reduir les emissions associades a la cadena de subministrament i permet col·laborar amb altres empreses, tan a nivell nacional com internacional, per a compartir bones pràctiques i ser un referent en sostenibilitat amb un sistema de seguiment transparent que permet la seva traçabilitat.

Mantenint el seu compromís amb el programa, Lidl també dona a conèixer les accions col·laboratives i socials que implementa, com, per exemple, la donació de productes a bancs d’aliments i ONGs per a reduir el malbaratament alimentari.