Una nova visió de Leonardo da Vinci

Poques persones al món poden ser recordades 500 anys després de la seva mort i Leonardo da Vinci és una d’elles. Visionari, inventor, científic, pintor, escultor… l’italià és un dels personatges més coneguts i que més ha aportat a la història de la humanitat en molts àmbits diferents. De fet, és considerat l’arquetip de persona del Renaixement, capaç d’abastar un enorme rang de coneixements i excel·lir en tots ells.

Com a pintor i com a inventor és reconegut mundialment, amb els exemples de La Gioconda i L’Últim Sopar com a grans quadres i amb molts invents i idees que han sigut precursores de màquines modernes com el submarí o l’automòbil. Però com a científic, principalment es reconeixen estudis relacionats amb la hidrologia i l’anatomia. I precisament això és el que vol canviar una recent exposició sobre Da Vinci a Florència.

Una recent exposició sobre el geni a la ciutat italiana per commemorar els 500 anys de la seva mort, titulada “The botany of Leonardo“, mostra per primer cop les seves aportacions sobre la botànica i el pensament sistèmic. Un pensament a través del qual Da Vinci entenia la natura com una xarxa formada per elements independents, incloent l’ésser humà, i plantejava la unió entre ciència i art. A més, l’exposició presenta el seu mètode d’observació i experimentació, una metodologia molt semblant a la de Galileo Galilei i que el pot convertir en el primer científic modern.

COMPARTEIX-HO