Reduir la petjada de carboni és essencial per al benestar del nostre planeta i Campofrío n’és conscient. El seu ferm compromís per respectar els recursos naturals li ha valgut el premi Lean & Green de la AECOC, convertint-se així en la primera empresa càrnica en assolir aquest guardó. Per aconseguir el reconeixement, Campofrío ha elaborat un pla d’acció que té com a objectiu reduir les emissions de CO2 de la seva activitat logística almenys un 20 % en els pròxims 5 anys.

Lean&Green és la major plataforma europea de col·laboració a nivell internacional i interprofessional, l’objectiu de la qual és reduir les emissions associades a la cadena de subministrament i aconseguir una logística sostenible. La presentació del pla és el primer pas dins d’aquesta iniciativa que fomenta la col·laboració entre empreses per compartir bones pràctiques.

El pla d’acció inclou el càlcul de la petjada de carboni i el desenvolupament de diverses accions.

Per aconseguir aquest premi, Campofrío porta temps adoptant mesures dirigides a millorar l’eficiència en l’àmbit logístic en diferents àmbits. Així, ha desenvolupat diferents accions encaminades a aconseguir una major sostenibilitat en diferents àmbits, com l’ús de l’aigua, l’energia, els envasos i els residus del procés productiu i d’emmagatzematge.

L’equip de Gestió de CO2 ha assessorat a la companyia al llarg de tot el procés de realització del pla, calculant la petjada de carboni i desenvolupant diverses accions per a poder aconseguir els objectius marcats pel programa Lean&Green.

Amb aquest reconeixement, Campofrío s’uneix a les diverses empreses líders d’alimentació que mostren un ferm compromís per aconseguir un món més sostenible i protegir el planeta, assegurant el futur de les properes generacions.