Igual que en el passat curs escolar, aquest any el programa educatiu de la campanya “Acierta con la orgánica” de l’Ajuntament de Madrid ha estat un èxit. Durant el curs 2018-19 hi han participat més de 50.000 alumnes pertanyents a 130 centres educatius, tots ells situats en els 12 districtes en què s’està implementant la separació d’aquesta fracció.

Aquest programa educatiu, format per tres tipus d’activitats -totes elles gratuïtes-, està dissenyat perquè participi tota la comunitat educativa, no només els més petits. En totes les activitats es treballen valors ambientals, al mateix temps que es dona a conèixer la nova recollida de residus orgànics perquè la comunitat educativa s’impliqui de forma activa en la seva correcta gestió, tant al centre educatiu com a casa seva.

Des de desembre de 2018 fins al final de curs, han participat en les Actividades de Aula més de 33.000 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària. Amb aquestes activitats, l’alumnat ha pogut adquirir coneixements i posar en pràctica de forma amena i divertida la separació del residu orgànic en el centre i en les seves llars.

Les activitats d’aula es complementen amb l’activitat de Compostaje en la escuela, dirigida principalment al personal docent i no docent en cas que el centre educatiu disposi d’hort, en què han participat més de 1.200 persones. No obstant això, durant aquest curs s’ha realitzat aquesta activitat també amb l’alumnat que s’encarrega de gestionar l’hort escolar d’alguns centres i amb usuaris de centres d’educació especial.

Els participants d’aquesta activitat han après de forma teoricopràctica com funciona una compostadora i com els residus orgànics que es generen al centre educatiu es converteixen en adob. D’aquesta manera, amb el compost generat poden abonar l’hort de l’escola. Per a això, s’han facilitat 43 compostadors als centres.

Per completar el programa educatiu, més de 15.000 comensals d’Infantil i Primària han pogut gaudir d’un espectacle educatiu d’uns 20 minuts que es realitza al menjador escolar. D’aquesta manera, els més petits mentre mengen, participen de forma divertida, amb cançons, jocs, gestos i rimes, al mateix temps aprenen quins residus van al contenidor de tapa marró, així com la importància de no malbaratar el menjar … de la mà dels dos xefs de l’orgànica!

Noticia extreta del Blog Acierta dins la web del programa “Madrid acierta con la orgánica”