Nous materials per divulgar els valors de la Vall de Madriu-Perafita-Claror 

La Vall de Madriu-Perafita-Claror és un paisatge andorrà que destaca pels seus valors naturals i culturals. Aquesta barreja inclou una gran diversitat de microclimes i espècies associades i molts elements i estructures humanes lligades a la gestió i explotació dels recursos naturals. Gràcies a la seva singularitat, la vall va obtenir l’any 2004 el reconeixement de Paisatge Cultural del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Amb l’objectiu de millorar la divulgació i el coneixement d’aquest paratge, la Vall de Madriu-Perafita-Claror ha volgut desenvolupar diversos materials didàctics. Aquests materials mostren les tradicions i el respecte pel patrimoni natural i cultural de la zona, fent especial èmfasi en les activitats humanes que s’hi ha desenvolupat al llarg del temps.

Cada col·lecció es dirigeix a una franja d’edat i itinerari diferents, i consta d’un quadern de camp i un dossier didàctic

L’equip de Consultoria educativa de Lavola ha desenvolupat aquests materials, creant tres col·leccions que s’ubiquen a l’entorn natural i es distribueixen per tres itineraris diferents. Cada una es dirigeix a una franja d’edat diferent i inclou un quadern de camp i un dossier didàctic. A més, s’ha ideat el “passaport del visitant”, un carnet amb punts que es pot completar realitzant els itineraris i publicant a les xarxes imatges, vídeos, experiències i altres elements durant la realització dels materials.

Comunicació i Disseny  ha dissenyat dels materials, creant un personatge com a eix conductor: una guineu que acompanya als participants en tots els itineraris. Tots els materials s’han maquetat per a què puguin ser descarregats i impresos, de manera que les famílies els tinguin en format físic durant les visites a la Vall de Madriu-Perafita-Claror.

Més informació

COMPARTEIX-HO