Més de 140 persones van omplir el passat 10 de juliol el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en la primera edició de MÓN MILLOR que SER Catalunya organitzà a Barcelona, amb l’objectiu de descobrir les iniciatives socials més innovadores i veure de quina manera les empreses i organitzacions poden contribuir a fer un món millor.

La sostenibilitat ambiental va ser un dels punts claus de la jornada. En aquest sentit, Adrià Gelabert, Director Comercial de Lavola, va posar el focus en l’economia circular.

Cada any consumim 1,6 vegades més del que el planeta pot produir, i el 80% de les deixalles van a parar a un abocador o a la incineradora.

Per això, l’economia circular proposa un model de producció que mantingui el màxim temps possible el valor del producte i acabi amb el concepte de residus”, va exposar Gelabert. Per Xavier Ribera, Director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF, “al futur, o serem sostenibles o no serem, i això sense aliances no ho aconseguirem, perquè el repte és majúscul”.

MÓN MILLOR tenia entre els seus objectius donar eines per ajudar les empreses a ser més rellevants i competitives, incorporant la visió social. En aquest sentit, José Maria Batalla, Soci Fundador de La casa de Carlota & Friends, va exposar que “les marques que no actuïn amb consciència perdran la confiança i la fidelitat dels consumidors. Per la seva banda, Cristian Rovira, Vicepresident i Soci de Grupo Sifu, va insistir que “és possible treballar per fer un món millor i a la vegada guanyar diners”. La clau, segons Rovira, està en “fer bé la teva feina, i fer el bé amb la teva feina”.

Per a Josep Baijet, CEO de URock, l’essència de la responsabilitat social està en pensar en les persones en global, no en un grup concret. “Si només pensem en el benestar d’uns quants, estem fent responsabilitat corporativa sectorial”, va argumentar Baijet.

Una de les conclusions de la jornada va ser la de remarcar la importància de diferenciar la responsabilitat social de les bones pràctiques. “No serveix de res adquirir bones pràctiques si no s’integren en la gestió de l’organització i no s’incorpora la responsabilitat social en el desenvolupament orgànic de l’empresa”.