El Govern d’Andorra és conscient de la problemàtica ambiental que causen les bosses de plàstic i ha decidit actuar per disminuir el seu ús. La primera acció realitzada ha sigut una campanya als principals centres comercials del país on s’han repartit 40.000 bosses reutilitzables per a la fruita i la verdura.

En el marc del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic, el Govern andorrà ha optat per eliminar les bosses de plàstic i oferir als ciutadans de forma gratuïta una alternativa sostenible com són les bosses de reixeta. L’acció ha tingut lloc simultàniament als 8 principals supermercats que s’han sumat a la proposta.

L’objectiu del Govern andorrà és que l’ús de del plàstic en bosses i envasos es vagi reduint fins a aconseguir la seva eliminació. Per aquest motiu prepararà en un futur un nou pla d’economia circular.

Claim i imatge de la campanya

Per crear aquesta acció s’ha comptat amb l’experiència de Lavola en Campanyes, Comunicació i Disseny. L’equip del projecte ha creat el claim i la imatge per a la campanya, que s’ha mostrat en diferents suports publicitaris als supermercats.

A més, també s’ha preparat el contingut que s’ha difós a les xarxes socials d’Andorra Sostenible, amb l’objectiu de fer arribar la campanya al màxim nombre de persones.