L’Espai Far de Vilanova i la Geltrú comptarà properament amb una nova gestió de les activitats educatives i d’atenció al públic que portarem a terme des de Lavola. Aquest espai és una instal·lació museística situada al recinte del Far de Sant Cristòfol que compta amb tres zones d’exposicions permanents: el Museu del Mar, l’espai Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Les tres exposicions són visitables, així com s’hi realitzen activitats educatives, tant per públic familiar com escolar.

Un dels objectius d’aquest equipament és posar en valor el patrimoni mariner de la façana marítima del municipi, considerada un autèntic museu a l’aire lliure per la presència de diverses construccions emblemàtiques. Entre aquestes construccions hi ha el Port, el Molí de mar o els xalets de Ribes Roges.

Lavola aportarà l’experiència i la qualitat en la gestió d’equipaments i la coordinació de personal.

L’equip de Museus coordinarà el servei d’atenció al públic i la dinamització d’activitats educatives de l’Espai Far, on aportarà l’experiència i la qualitat en la gestió d’equipaments i la coordinació de personal.

Entre les diferents tasques que es duran a terme hi ha la realització de visites guiades i tallers educatius, així com donar informació als visitants de l’espai, controlar les accions de coneixement i el seguiment d’activitats de l’Espai Far.

Com a novetat, es proposa una activitat de descoberta que gira al voltant de les primeres pescadores de Vilanova a través de diversos elements que es troben en un bagul. Amb aquesta activitat es vol destacar el paper de les pescadores i el fet que el mar està obert a tothom, no només als homes. D’aquesta manera es treballa la igualtat de gènere i es dona a conèixer el concepte d’alteritat, és a dir, la visió d’altres grups a un àmbit concret.