El Prat de Llobregat calcularà el Valor Social generat per onze entitats socials del municipi

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat de Llobregat  i 11 empreses i entitats socials de la ciutat volen conèixer quin és el valor que genera l’economia social al municipi. Per aquest motiu impulsen un projecte per a quantificar el Valor Social Integrat (VSI) del mapa d’economia social del Prat.

El VSI representa el valor econòmic i social generat per una organització durant un període de temps. El seu càlcul aporta nombrosos beneficis a les entitats i empreses ja que dona resposta a les tendències socials que exigeixen més transparència i ajuda a la presa de decisions de les organitzacions.

11 entitats del Prat de Llobregat calcularan el seu VSI per mostrar quin valor social aporten al municipi.

Lavola, com a membre soci de Geaccounting, assessora a empreses i entitats sense ànim de lucre en el càlcul del VSI, tal i com farà amb 11 entitats socials del Prat de Llobregat. L’assessorament realitzat per l’equip de Sostenibilitat Corporativa constarà d’un itinerari formatiu (acció-formació) que permetrà a cada entitat calcular el seu VSI, a la vegada que disposarà d’una base per reproduir el procés l’any següent.

La metodologia plantejada comptarà amb la realització de formacions grupals perquè les entitats puguin conèixer en detall la metodologia, sessions individuals de suport a cada entitat i assessorament específic al llarg de tot el procés. D’aquesta manera, els participants coneixeran a fons la metodologia i rebran ajuda per determinar i quantificar els identificadors i les aproximacions al valor necessaris per fer el càlcul.

Gràcies a la informació obtinguda, l’Ajuntament del Prat i totes les empreses i entitats podran conèixer el valor que aporten al municipi i podran continuar treballant per enfortir el seu compromís amb l’economia social i solidària.

Imatge cedida per l’Ajuntament del Prat de Llobregat
COMPARTEIX-HO