Coincidint amb els 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci, la Fundació Bancària “la Caixa” ha produït una exposició itinerant sobre la figura d’aquest personatge polifacètic. La mostra dona a conèixer a Leonardo da Vinci prenent com a referència la seva actitud i metodologia.

L’exposició, Leonardo Da Vinci. Observa, qüestiona, experimenta, inaugurada el passat 15 d’abril i produïda juntament amb altres experts, s’adreça a tota la ciutadania en general, amb especial èmfasi a l’alumnat i les famílies. El format consisteix en un camió desplegable amb un espai interior i exterior que inclou maquetes, elements de realitat augmentada, audiovisual i un espai d’experimentació amb jocs interactius i de manipulació.

S’ha desenvolupat una aplicació en realitat augmentada amb maquetes de ginys creats per Leonardo da Vinci.

Una de les accions realitzades per l’exposició és una aplicació en realitat augmentada desenvolupada per Lavola. Els equips d’Educació  i de Comunicació han treballat conjuntament per crear aquesta app dirigida a tots els públics amb l’objectiu que complementi i potenciï l’experiència dels visitants a l’exposició.

L’aplichttps://educa.lavola.com/es/projectes/app-para-la-exposicion-itinerante-sobre-leonardo-da-vinci/ació permet visualitzar diverses maquetes de ginys creats per Leonardo da Vinci en realitat augmentada en moviment i interaccionar amb elles. Per tal de donar més entitat a les màquines mostrades, s’han elaborat diferents continguts complementaris que aporten informació sobre el funcionament, curiositats relacionades i aplicacions que han tingut.

Properament està previst que s’incorporin jocs gamificats i altres recursos que enriqueixin l’experiència dels visitants a través de la narrativa transmèdia. Aquest tipus de narrativa mostra la informació des de diversos mitjans i plataformes amb l’objectiu que els visitants assumeixin un rol interactiu per seguir el contingut.