Anthesis Lavola és distribuïdor d’aquest nou producte gràcies a l’acord amb l’empresa britànica Naked Energy per a comercialitzar la seva tecnologia a Espanya i LATAM amb la qual impulsarà l’accessibilitat a l’energia renovable i neta mitjançant solucions solars d’avantguarda.

Combinant el lideratge en sostenibilitat i abast geogràfic d’Anthesis amb l’innovador disseny de la Virtu Technology de Naked Energy, aquesta col·laboració donarà accés a les organitzacions a una alternativa energètica ultra-compacte i eficient que genera a la vegada calor i energia elèctrica, amb un desplegament de confiança per part d’Anthesis.

“Hem seguit un enfocament completament nou amb la tecnologia solar híbrida, que ha desembocat en un important increment en la capacitat d’estalvi financer i d’emissions de carboni per unitat”

A mesura que la preocupació per la ESG (criteris mediambientals, socials i de governança empresarial) escala posicions en les agendes de les corporacions, Naked Energy ajuda a les organitzacions a aconseguir els seus objectius ambientals sense comprometre els beneficis financers. La Virtu Technology fa possible la millora dels estàndards d’eficiència energètica reduint significativament les emissions de CO2 in situ. VirtuPVT és una solució d’alta densitat energètica que proporciona energia solar tèrmica i elèctrica a la vegada i es pot instal·lar tant en una teulada com en al terra o en una façana. Reduint l’espai necessari en un 40% en comparació a les combinacions tradicionals de solar tèrmica i solar fotovoltaica, pot assolir una taxa de retorn fins un 65% superior a aquestes per una instal·lació de mides equivalents.

 

D’acord amb el co-fundador i CEO de Naked Energy, Christophe Williams, la tecnologia “Solar PVT, fotovoltaica/tèrmica” permet disposar en una sola unitat compacte la generació d’energia solar tèrmica i fotovoltaica. Virtu ha portat aquesta tecnologia a un nou nivell a través del seu disseny tubular únic i l’ús d’una tecnologia d’aspiració, que proporciona un elevada densitat energètica per unitat d’àrea. VirtuPVT normalment destina un 60% de l’energia solar capturada per a la generació de calor i un 20% a la generació d’electricitat.

“Hem seguit un enfocament completament nou amb la tecnologia solar híbrida, que ha desembocat en un important increment en la capacitat d’estalvi financer i d’emissions de carboni per unitat” explica en William. S’ha de dir, que l’avi d’en William, en Peter Blenheim Williams, va ser en el seu moment un emprenedor i pioner en el desenvolupament de tecnologies de generació d’energia renovable inventant la tecnologia de generació d’energia a través de les onades anomenada “Oscillating duck” a la dècada dels 70.

“Estem molt emocionats amb la nova col·laboració amb Anthesis, ja que també han reconegut que VirtuPVT ha trencat tots els motlles en com s’entrega el major valor en el menor espai, el qual és particularment important en el medi construït” indica Williams.

El Director Executiu i Director General de Sostenibilitat d’Anthesis, puntualitza: “Organitzacions de totes les mides i de totes les zones geogràfiques han de donar la màxima prioritat a les energies renovables. Té sentit des d’un punt de vista ambiental com comercial, ja que els costos energètics són els segons més elevats darrera dels costos laborals. Naked Energy està al capdavant de la tecnologia solar i les oportunitats que vindran a través d’aquesta col·laboració, tant per nosaltres com pels nostres clients, són emocionants”.

Nick Simmons co-fundador i director financer de Naked Energy, actual Director Europeu de Finances de Yahoo! Europe i Director de Desenvolupament Corporatiu de Lord Andrew Lloyd Webber’s Really Useful Group, indica: “Ens hem sorprès molt amb  l’ambició i objectiu d’Anthesis d’aportar solucions sostenibles i hem trobat un espai compartit de valors i formes de treball. A través de l’associació amb Anthesis Group, amb la seva xarxa global i expertesa en una amplia varietat d’àrees de la sostenibilitat, Naked Energy fa un gran salt cap a l’ampliació de les seves operacions”.

SOBRE NAKED ENERGY

Naked Energy va néixer per proveir energia neta i eficient  a traves dels seus dissenys innovadors i model de negoci. Creuen que benefici i sostenibilitat no són excloents. La seguretat energètica, cost i impacte ambiental guien tot el que Naked Energy fa. L’energia per escalfar i refredar sumen aproximadament el 50% del consum global d’energia i el 39% de les emissions globals de diòxid de carboni. L’increment dels espais urbans, de la població i el creixement econòmic presenten un desafiament de gran envergadura en com l’energia tèrmica és distribuïda i consumida.

L’energia tèrmica renovable ha rebut molta menys atenció que l’energia elèctrica procedent de fonts d’energia renovable però té un rol encara més important que aquesta. Per això Naked Energy ha desenvolupat VirtuPVT. Ho observen tot des de la perspectiva del client. Començant amb la premissa que el consumidor vol prendre el control de la seva pròpia energia des del punt de vista de la seguretat en el subministrament, cost i impacte ambiental. El seu mercat inicial es centra en el sector industrial i comercial.