Palma és el primer municipi balear amb un programa de prevenció de residus

L’Ajuntament de Palma ha aprovat inicialment el Programa local de prevenció de residus municipals, el primer que té la ciutat en aquesta matèria i, també, el primer de les Illes Balears en general. Amb aquest programa, l’Ajuntament vol deixar enrere l’actual cultura consumista d’usar i llençar i fer un canvi de paradigma cap a un consum més sostenible.

Entre les 24 accions emmarcades dins les 8 línies estratègiques del programa, en destaquen l’impuls de la lluita contra el malbaratament alimentari, la necessitat de reduir els envasos de menjar per emportar i la publicitat en paper, el suport a la reutilització en els punts verd, el foment de la compra responsable o l’ambientalització interna del propi Ajuntament.

Tot això sense oblidar les actuacions de conscienciació, informació i educació de la ciutadania, i la introducció d’un sistema de pagament per generació, pel qual s’han definit els instruments econòmics i fiscals que ho faran possible.

Suport integral en l’elaboració del programa de prevenció de residus de Palma

L’equip de Residus ha donat suport a EMAYA i a l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma en totes les fases d’elaboració del Programa local de prevenció de residus municipals, des de la definició de l’estratègia del programa fins a la redacció i l’assessorament final.

Durant el procés de definició del programa s’ha realitzat un procés participatiu on s’han recollit les aportacions de la ciutadania i de les entitats del territori. Des de Lavola també s’ha donat suport en la implementació de la campanya per a la reducció de les bosses de plàstic.

L’objectiu final del programa és aconseguir que a l’any 2020 es redueixi un 10% el pes total dels residus generats respecte a l’any 2010. És a dir, deixar en només unes 190.000 tones el 2020 les més de 211.000 tones de residus generades durant el 2010.

COMPARTEIX-HO