El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El projecte persegueix dos objectius principals: definir i implementar al territori un nou model de desenvolupament econòmic local basat en la circularitat i disposar d’exemples emblemàtics al territori que puguin representar la importància de la implementació d’estratègies i accions vinculades a l’economia circular.

Ecoindústria ha celebrat dues edicions i, per a la tercera, ha comptat com a novetat amb la participació de centres tecnològics i de coneixement, per tal d’afavorir la transferència de la tecnologia i potenciar la projecció global de les empreses participants al projecte.

Les empreses participants han rebut un assessorament individualitzat per tal d’impulsar  la seva transició cap a la circularitat.

Per aconseguir els objectius marcats, l’equip d’Economia Circular ha col·laborat amb els ajuntaments realitzant diverses tasques. En concret ha impartit unes jornades pels tècnics municipals i ha ajudat en l’organització de les jornades Ecoindústria, dirigides a les empreses, ajuntaments i centres de coneixement.

També ha impartit, durant aquestes jornades, ponències i sessions dinàmiques i participatives amb les empreses per ajudar a detectar les seves necessitats, oportunitats i interessos en relació a l’economia circular. A més, han rebut un assessorament individualitzat que ha permès elaborar els Fulls de Ruta per iniciar la seva transició cap a la circularitat, en base a accions internes o bé a relacions de simbiosi industrial i oportunitats de col·laboració entre les empreses i els centres de coneixement.