El Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages va acollir del 19 al 20 de febrer el IV Fòrum de Medi Ambient i Món Local que va comptar amb 400 experts en l’àmbit de la sostenibilitat.

Sota el lema “Connectem les ciutats i pobles, en transició cap a 2030” el Fòrum va reunir persones del sector públic i del sector privat per a debatre sobre eficiència energètica, adaptació al canvi climàtic, economia circular i verda i governança ambiental local, tot en el marc del pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La celebració del IV Fòrum de Medi Ambient i Món Local va comptar amb l’equip de Gestió de CO2 per calcular la petjada de carboni. El resultat del càlcul mostra que va generar 13,42 tones de CO2 equivalents (tCO2e), degut al consum energètic de les instal·lacions, els desplaçaments dels 400 assistents i ponents, el servei de càtering i els materials comunicatius produïts.

La Diputació de Barcelona, amb voluntat de neutralitzar l’impacte ambiental del IV Fòrum, va donar a escollir als assistents el projecte amb el qual compensar les emissions generades a través de l’eina Clean CO2.  El projecte seleccionat va ser el Darica hydroelectric Project, un projecte desenvolupat al Turquia, que compta amb la certificació de l’estàndard internacional Verified Carbon Standard.

El projecte redueix emissions de carboni gràcies a la generació d’energia hidroelèctrica substituint els combustibles fòssils. No només té un impacte positiu sobre el medi ambient, sinó que també augmenta l’energia elèctric disponible a la zona i en millora la seva distribució, ofereix llocs de treball i construeix carreteres per facilitar l’accés als petits pobles de la zona.

El IV Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha obtingut el certificat Clean CO2 acreditatiu de la neutralitat en emissions de l’esdeveniment i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR, que permet accedir a aquesta APP divulgativa de la compensació d’emissions realitzada.