Conèixer els aspectes més importants per a l’èxit dels projectes d’innovació en economia circular és l’objectiu del document “Claves para el éxito de los proyectos de innovación en economía circular”. Aquest document, presentat pel grup de treball d’innovació en projectes amb visió d’economia circular, és el resultat dels treballs realitzats durant el Conama 2018 (Congrés Nacional de Medi Ambient 2018).

En aquest grup va participar la Cristina Gazulla, Responsable d’Economia Circular de Lavola, com a relatora i membre del comitè tècnic. Els participants del grup es van reunir en diferents sessions abans i durant el congrés per debatre, identificar els aspectes clau i analitzar les principals estratègies, projectes i iniciatives relacionades amb l’economia circular.

El text recull els principals elements identificats des del punt de vista de la seva execució i implementació real, així com detalla la seva importància i les diferents experiències i iniciatives existents. Aquestes, a més, es troben detallades en un dels annexos del document.

Civiwaste, un exemple per a involucrar als ciutadans

Entre els diferents aspectes mencionats hi ha la necessitat d’involucrar als ciutadans o usuaris, amb diferents exemples pràctics de projectes innovadors. En aquest apartat hi ha Civiwaste, una app que permet crear un canal bidireccional entre les administracions i els usuaris relacionat amb el servei de gestió de residus.

Durant aquests dies també s’han publicat els documents de treball dels altres grups que es van realitzar durant la passada edició del Conama, que va tenir lloc entre el 26 i el 28 de novembre.