Per segon any consecutiu, el Mobile World Congress 2019 (MWC) posa a disposició de tots els assistents el webshop de Clean CO2.

Aquesta és una eina tecnològica, exclusiva de Lavola, per a les persones compromeses amb la sostenibilitat que, de forma voluntària, desitgen poder calcular i compensar les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïdes per la seva assistència al congrés de Barcelona.

Per a poder compensar la petjada de carboni que els visitants produeixen amb els seus desplaçaments, el congrés envia a cada assistent l’enllaç a una fitxa per omplir els paràmetres bàsics de dades personals, el transport utilitzat i el lloc d’origen. Automàticament, es fa un càlcul de l’impacte ambiental produït i els assistents poden compensar les tones de CO2 generades a través de projectes que afavoreixen la mitigació del canvi climàtic i un desenvolupament baix en carboni.

El MWC 2019 proposa quatre projectes que, a banda de reduir emissions, tenen un fort component social a les comunitats on es desenvolupen, ja que milloren la qualitat de vida local invertint en infraestructures, salut i educació, a més d’augmentar l’oferta de treball a la zona. Dos del projectes estan situats a Turquia (Darica, un projecte d’energia hidroelèctrica, i Düzova, un projecte d’energia eòlica), un altre a la Xina (Quinghai Delingha Xiehe, un projecte d’energia solar), i el quart a Malawi (Borehole, un projecte de sanejament d’aigua).

Com a garantia de l’acció realitzada, els assistents que compensin el seu desplaçament al MWC 2019 rebran el certificat CleanCO2 que acredita la neutralitat de la seva petjada de carboni en el congrés.