Viladecans posa en marxa l’Espai Bee Happy – Casa de les Abelles. Un nou equipament situat al Mas Ratés, on s’hi podrà realitzat tot tipus d’activitats relacionades amb el món de les abelles. En pocs mesos, quan l’espai obri les portes, tothom qui ho vulgui podrà apuntar-se als tallers d’elaboració de mel, espelmes i altres activitats educatives.

Lavola ha realitzat el projecte museogràfic del nou espai per mitjà d’una proposta que combina una gràfica distintiva i atractiva amb continguts didàctics sobre el món de les abelles. Els diferents elements s’han dissenyat i produït seguint criteris d’ecodisseny i sostenibilitat.

Aquest espai complementarà el projecte Bee Happy, que s’està realitzant a Viladecans des de la seva presentació al Smart City Expo World Congress al 2016. Des de llavors, l’Ajuntament ha instal·lat diversos ruscs que ajuden a estudiar l’impacte de la contaminació a la ciutat.

 

La importància de les abelles

Les abelles es consideren bons indicadors per a estudiar l’impacte de la contaminació a la ciutat, ja que a través del pol·len, la cera i la mel es pot detectar la presències d’elements contaminants a l’ambient.

A més, també són importants per a la pol·linització de moltes plantes, de manera que tenen un paper molt destacat en el foment de la biodiversitat. De fet, se sap que pol·linitzen el 75 % de les flors silvestres i el 40 % dels arbres fruiters del món.