La campanya Acierta con la orgànica, d’implantació de la fracció orgànica a Madrid, va ampliar el seu radi d’acció a 12 districtes complets entre octubre i desembre de 2018, amb una població estimada d’1,9 milions d’habitants. Aquesta ampliació ha sigut fruit dels bons resultats obtinguts a la primera fase, restringida inicialment a 17 zones pilot i una població de 250.000 habitants.

Acierta con la orgànica va començar a la tardor de 2017, quan la ciutat de Madrid va començar a recollir de forma selectiva el residu orgànic d’origen domiciliari i comercial en un nou contenidor de tapa marró. L’objectiu de la recollida d’aquesta fracció és reaprofitar-la per a obtenir fertilitzant natural i energia, complint així amb les polítiques europees en matèria de residus sòlids urbans. D’aquesta forma s’ha volgut aconseguir que la capital se situï al nivell d’altres ciutats europees que ja porten a terme l’aprofitament dels residus orgànics.

Al llarg d’aquests mesos s’han realitzat un conjunt d’accions informatives i d’acompanyament per a la posada en marxa de la nova recollida, dirigides a sectors clau de la població: residents, porters i/o conserges d’edificis d’habitatges, comerciants, comunitat educativa, personal municipal i associacions.

 

     

Visites informatives per a la ciutadania

Lavola col·labora en aquest repte municipal coordinant les accions d’informació i sensibilització associades a la implantació progressiva d’aquesta nova recollida selectiva, tan amb equips propis com coordinant els equips educatius de les empreses concessionàries del servei de recollida de residus.

Durant la campanya s’han visitat i es visitaran edificis d’habitatges, comerços, centres escolars i equipaments municipals per a proporcionar informació sobre el nou sistema de recollida del residu orgànic i conscienciar sobre els beneficis del seu reciclatge.

Per a complementar les accions, es proposaran visites al Parque Tecnológico de Valdemíngomez, amb l’objectiu que ajudin als habitants de Madrid a conèixer de primera mà el destí d’aquests residus, així com el sistema de gestió de residus de la ciutat.

Es pot seguir la campanya i mantenir una comunicació contínua a través de la pàgina web www.aciertaconlaorganica.es i del perfil de Twitter propi (@AciertaOrganica).