Al llarg de l’any 2018, Andorra Sostenible (AS) ha augmentat el nombre de persones ateses i ha arribat a la xifra rècord de 8.801 usuaris ─dada que implica un increment del 13 % en relació amb l’any 2017─, els quals s’han repartit entre el programa pedagògic, les activitats dinamitzades per a la ciutadania i les consultes via telèfon o correu electrònic.

En total s’han realitzat 274 sessions dins del programa pedagògic, que han arribat a més de 5.500 alumnes, i més de 700 persones han participat en les activitats dedicades a dates assenyalades. Entre les accions més destacades hi ha hagut el Clean Up Day, la Setmana de la Mobilitat o la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

AS també ha augmentat el nombre de participants en el projecte Escola Verda, que compta amb un 60 % de les escoles andorranes, un creixement que augmentarà també aquest curs amb la incorporació de dos centres més. Gràcies a aquestes incorporacions, el projecte arribarà al 80 % dels alumnes d’Andorra.

A més, ha col·laborat amb els punts joves del país i ha donat suport en temes de sostenibilitat a la Federació Andorrana de Muntanyisme, ja sigui amb la cursa d’esquí de muntanya Font Blanca o amb la celebració del Dia Internacional de les Muntanyes.

Andorra Sostenible és un equipament per informar i conscienciar a favor del medi ambient i la sostenibilitat

AS és un equipament del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern d’Andorra que promou les activitats d’educació i comunicació ambientals entre els escolars i la ciutadania. A més, està pensat com a punt d’informació i documentació sobre aspectes mediambientals.

Lavola gestiona aquest equipament seguint la filosofia de crear i impulsar activitats que incrementin la conscienciació, la informació i l’educació ciutadanes envers el medi ambient i la sostenibilitat. Una de les tasques principals que porta a terme és la conceptualització i la dinamització del programa d’activitats, entre les quals hi ha «Connecta’t amb la biodiversitat» (la que ha tingut més usuaris, amb quasi 1.000 alumnes), i les visites guiades a instal·lacions ambientals.

També du a terme la gestió i coordinació de l’equip educatiu, el servei d’atenció al públic, el servei de coordinació i assessorament sobre iniciatives ambientals i de suport educatiu a les escoles andorranes i la participació en accions de comunicació per difondre les activitats de l’equipament.