CHESS SETUP (Combined Heat Supply System by using Solar Energy and heaT pUmPs) és un projecte europeu que té com a objectiu dissenyar, implementar i promoure un sistema fiable, eficient i rendible capaç de subministrar calefacció i l’aigua calenta sanitària en edificis a partir d’energies renovables.

El projecte és finançat per la Comissió Europea, dins del marc del programa Horitzó 2020 i és portat a terme per un consorci format per deu membres de 6 països diferents, entre els qual hi ha Lavola. Precisament, un dels pilots que s’estan desenvolupant s’està executant a l’Ecoedifici, la nostra seu a Manlleu.

Tecnologies per un subministrament sostenible i autosuficient

El projecte pilot de l’Ecoedifici es troba en la última fase d’execució. Ja s’han instal·lat noves plaques fotovoltaiques a l’edifici i actualment s’està a l’espera de la instal·lació de la nova bomba de calor eficient.  Aquest projecte contribueix en aconseguir un estalvi energètic a l’edifici i alinear-se a les polítiques de transició energètica i a aproximar-se cap a l’edifici nZEB (edifici de consum gairebé nul). A part de l’Ecoedifici, s’estan realitzant dues instal·lacions pilot més a Sant Cugat i al municipi de Corby, al Regne Unit. Aquest tres pilots permetran generar un model de negoci per poder replicar el projecte en altres edificis.

El CHESS SETUP serà present a la Conferència Internacional sobre Energia Renovable d’enguany (ICREN 2019) que tindrà lloc a París del 24 al 26 d’abril, on s’exposaran els avenços del projecte.