L’edició d’enguany de Conama, el Congrés Nacional del Medi Ambient, comptarà amb dues intervencions de Lavola. El congrés tindrà lloc entre els propers 26 i 29 de novembre, al Palacio Municipal de Congresos de Madrid.

La primera intervenció tindrà lloc el dia 26, de 16h a 18h, en el marc de la sessió tècnica “Tecnología e Industria 4.0:  La sostenibilidad en la 4ª revolución industrial”,  i servirà per presentar CIVIwaste, la solució tecnològica per a la millora de la recollida selectiva. S’explicaran els tres elements que componen la solució: una app per al ciutadà, una plataforma de gestió de dades per part de l’Ajuntament i un servei d’assistència tècnica; i es donaran a conèixer les seves aplicacions i potencialitats. La presentació serà realitzada per Montse Masanas, responsable de Residus.

Mentre que la segona tindrà lloc el dia 27, a partir de les 16h, en les presentacions del Grup de Treball “Innovación en proyectos con visión de economía circular”, on la Doctora Cristina Gazulla, responsable d’Economia Circular, exposarà la importància dels indicadors en les estratègies de circularitat. La xerrada mostrarà la necessitat d’usar diferents indicadors a l’hora d’avaluar el desenvolupament d’una iniciativa d’innovació en economia circular.

A més, hem participat en el Grupo de Trabajo de Educación Ambiental que aquest any innova amb un format de presentació nou a través de 9 “punts de trobada” ubicats a la zona d’exposicions durant la tarda de dilluns 26. En aquests punts es compartiran experiències i generaran petits debats. Yolanda Fulgueiras, directora de la delegació de Madrid dinamitzarà el de “Las grandes empresas y la educación para el desarrollo sostenible” i Olga Ibarmia, responsable de projectes d’Educació el de “Quiero ser educador ambiental”.

El Congrés nacional del Medi Ambient és una trobada biennal que, des dels seus inicis a l’any 1992, s’ha convertit a l’esdeveniment ambiental de referència a Espanya. Està organitzat per la Fundació Conama, entitat que actua com a hub de la sostenibilitat al país.