Tona compta amb la ciutadania per la campanya sobre la recollida porta a porta

L’Ajuntament de Tona i la Mancomunitat La Plana inicien una campanya de comunicació per incrementar la taxa de recollida de residus al municipi. Per aconseguir-ho compten, com a peça clau, amb la participació dels ciutadans, de forma que reconeixen la feina que han fet durant aquests anys i els animen a fer-ho encara millor.

Tona va implantar el sistema de recollida porta a porta fa 18 anys. Gràcies a això, ha aconseguit una taxa de recollida al voltant del 70 %, molt superior a la mitjana catalana, que es troba just per sota del 40 %. Per aconseguir augmentar aquesta taxa, el passat 15 d’octubre es va engegar una campanya de comunicació i sensibilització amb el lema “Soc important” per tal d’aconseguir un municipi més net i respectuós amb el medi ambient.

Informadors al carrer i materials comunicatius

La campanya compta amb una acció de sensibilització, que dura 5 setmanes, realitzada per informadors en espais públics i zones comercials, a la vegada que fan visites a domicilis. D’aquesta manera hi ha una interacció directa i personal amb la ciutadania per informar-los i sensibilitzar-los sobre la recollida porta a porta.

Lavola, gràcies a l’experiència en la realització de campanyes, du a terme la coordinació i ha plantejat les diferents accions i materials que s’han generat. Així, a part dels informadors a peu de carrer, s’ha realitzat un vídeo i s’han dissenyat cartells, bàners per les xarxes socials, un fulletó informatiu, un roll-up i un photocall. Al vídeo, als cartells i als bàners apareixen veïns de Tona, mostrant la participació dels ciutadans i reconeixent la seva tasca.

A part de millorar la taxa de recollida, també es vol aconseguir un millor ús de l’àrea d’aportació de residus, on els veïns de Tona poden separar correctament les fraccions quan no es poden treure segons el calendari establert. En aquest sentit, les fraccions que es recullen són la reciclable (envasos lleugers, paper i cartró), l’orgànica (restes de menjar) i el rebuig (tot el que no és reaprofitable).

COMPARTEIX-HO