La vuitena edició del Smart City Expo World Congress arrencarà el proper 13 de novembre al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, amb una gran novetat a nivell de sostenibilitat. Enguany, l’organització del congrés ha decidit que no s’usaran plàstics d’un sol ús a les instal·lacions on tindrà lloc.

Aquesta acció s’emmarca dins de la iniciativa Towards Zero Waste, que té com a objectiu reduir la generació de residus i generar menys impacte ambiental. D’aquesta manera, el Smart City manté el seu compromís amb la sostenibilitat, igual que ha fet els anys anteriors amb la mateixa iniciativa.

Towards Zero Waste es troba en la línia de l’estratègia de residus zero que ha desenvolupat l’Ajuntament de Barcelona, ja que una de les accions marcades és la reducció de residus a les fires que tenen lloc a la ciutat.

Pla de prevenció de residus

Per aconseguir aquest objectiu, Lavola dona, per quart any, assessorament en matèria de prevenció i gestió de residus pel congrés. Gràcies a aquesta assessoria s’han afegit noves accions a les que es van realitzar l’any passat per tal de donar un pas més en matèria de desmaterialització, de reutilització de materials, de prevenció de residus i de segregació de residus per facilitar la seva recollida selectiva.

L’edició d’aquest any, fins al dia 15 de novembre, se centra en els següents cinc temes: transformació digital, ambient urbà, mobilitat, finançament i governança i ciutats inclusives i compartides.

Durant els tres dies que duri l’esdeveniment, els assistents podran assistir a conferències, taules rodones, debats i altres activitats al voltant de què és el que fa que a una ciutat s’hi pugui viure. Per complementar el congrés també hi haurà esdeveniments paral·lels relacionats amb la mobilitat intel·ligent, el cicle de l’aigua o l’economia circular, de manera que es puguin crear sinergies.