Pozuelo de Alarcón acompanya la separació de l’orgànica amb una campanya

Des d’aquest octubre, l’Ayuntamiento de Pozuelo de Alarcón ha començat a implementar la recollida selectiva del residu orgànic al municipi. Aquesta implantació, que permet complir la normativa europea, ha començat al casc antic del municipi (barri Las Flores) i donarà servei a 1.000 habitatges aproximadament.

Amb l’objectiu de testar el sistema, veure la participació ciutadana i adaptar-lo a la realitat de Pozuelo de Alarcón, la Conselleria de Medi Ambient ha decidit iniciar la implantació amb una prova pilot instal·lant contenidors de tapa marró en quatre illes ecològiques. Aquests contenidors funcionen amb un sistema d’obertura mitjançant clau.

Entrega de material amb la campanya

Per a que la ciutadania conegui el nou sistema i la nova fracció a separar, Lavola ha dissenyat una campanya d’informació i sensibilització amb el lema “La orgánica ya tiene su sitio”. Aquesta campanya, que va començar el 23 d’octubre de 2018, té l’objectiu d’informar sobre la forma correcta d’usar aquests nous contenidors.

Una parella d’informadores ambientals serà l’encarregada de donar a conèixer la campanya i de transmetre els detalls del nou sistema de recollida de la matèria orgànica al barri de Las Flores. A més, entregaran el material necessari per a poder realitzar la separació d’aquest residu, format per un cubell airejat, la clau d’obertura dels contenidors i un fulletó informatiu.

La població del casc antic on es realitza la prova es podrà sumar de formar voluntària al nou sistema i podrà recollir el material mencionat en un estand ubicat a la Plaça del Padre Vallet. Gràcies a això, els habitants de Pozuelo podran començar a separar la fracció orgànica al municipi, seguint els passos que han fet altres localitats, com Madrid.

 

COMPARTEIX-HO