El passat 27 d’octubre va tenir lloc la Festa del Dia Mundial de les Ciutats al Fossat del Mercat de Sant Antoni. A l’edició d’aquest any, el tema que es va promoure va ser la sostenibilitat i la resiliència urbana, fent una crida per repensar com les ciutats poden ser un lloc millor per protegir la vida de la gent sense deixar a ningú enrere.

La festa va oferir una gran varietat d’activitats per a tota la família, com tallers on els més petits van poder jugar a fer una ciutat de Barcelona més sostenible i resilient. Aquests tallers van mostrar propostes que es poden aplicar en el dia a dia per aconseguir crear ciutats més sostenibles, inclusives, resilients i saludables.

Lavola hi va ser participar a través del taller educatiu “Lluc el Samaruc” a més també hi va varen aportar tallers el Programa Com Funciona Barcelona?, el Castell de Torre Baró, la Fundació Naturgy, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Aigües de Barcelona i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

L’objectiu d’aquesta activitat va ser que les famílies poguessin aprendre sobre la importància dels espais verds a la ciutat.

La Festa del Dia Mundial de les Ciutats va ser organitzada per ONU-Habitat i l’Ajuntament de Barcelona per tal de commemorar aquest dia emblemàtic per a les ciutats, establert per les Nacions Unides el dia 31 d’octubre. El seu objectiu és promoure l’interès de la comunitat internacional sobre la urbanització global.