L’Agència de Residus de Catalunya participa en un projecte europeu contra el malbaratament alimentari

Cada any es llença fins a un terç de tots els aliments produïts, un fenomen anomenat malbaratament alimentari. Per tal de minimitzar aquest problema a Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya participa en el projecte Interreg Europe Ecowaste4Food, a través del qual desenvoluparà un Pla d’Acció de Prevenció del Malbaratament Alimentari a Catalunya 2019-2020.

El projecte Interreg Europe Ecowaste4Food pretén abordar el malbaratament alimentari i aconseguir prevenir-lo, a la vegada que vol demostrar que la seva gestió pot estar en l’origen de l’eficiència de recursos i una economia respectuosa vers el medi ambient per als territoris.

Dinamització del pla d’acció

Per a la realització d’aquest pla, Lavola, com a expert en plans de gestió i prevenció de residus, està donant suport a través de diferents sessions de participació, que acabaran amb la redacció del pla d’acció. Actualment ja s’han realitzat dues sessions amb la metodologia Meetfulness que han permès identificar i formular els reptes, identificar els projectes existents o a realitzar i agrupar-los en actuacions distribuïdes segons els reptes. L’última sessió servirà per acabar de concretar les accions a afegir al pla.

L’objectiu final del pla d’acció és prevenir el malbaratament alimentari a Catalunya impulsant un marc de referència per a totes les actuacions contra aquest fenomen que es duen a terme des de tots els sectors de la cadena alimentària.

COMPARTEIX-HO