EROSKI ha obtingut el Premi Lean&Green de part de l’AECOC al presentar el seu pla d’accions per aconseguir reduir les emissions de CO2 de la seva activitat logística almenys un 20 % en 5 anys.

El programa Lean&Green és la plataforma més gran a Europa de col·laboració per a reduir les emissions associades a la cadena de subministrament i permet col·laborar amb altres empreses, tan a nivell nacional com internacional, per compartir bones pràctiques i ser un referent en sostenibilitat amb un sistema de seguiment transparent que permet la seva traçabilitat.

Creació del pla d’acció

Per aconseguir el seu objectiu de reducció de les emissions de CO2, EROSKI porta ja dos anys adoptant diverses mesures dirigides a millorar l’eficiència a la cadena de subministrament, eliminar els vehicles més contaminants de la seva flota i apostar per una construcció més sostenible i amb menor impacte ambiental.

El pla d’acció presentat ha comptat amb l’assessoria de la solució de Gestió de CO2 de Lavola, revisant els càlculs de la petjada de carboni i desenvolupant diverses accions per a poder aconseguir els objectius marcats pel programa Lean&Green.

Gràcies al premi obtingut, EROSKI es posiciona com a companyia líder del programa, juntament amb 15 empreses més del sector consum. A més, es manté fidel al seu compromís de residus zero, treballant per a minimitzar els que es generen i reutilitzant, reciclant o valoritzant els que són inevitables.

Peu de foto: La gerent de l’àrea de logística i transport d’AECOC, María Tena fa lliurament del premi Lean & Green al director d’operacions d’EROSKI, Alberto Madariaga.