Les licitacions públiques del govern espanyol han començat a sol·licitar la petjada de carboni a les entitats que hi optin. Aquest requisit no és obligatori, però es valora positivament a l’hora de donar punts a les diferents entitats que opten a les licitacions.

Les dues primeres licitacions que han inclòs aquest requisit han sigut l’acord marc per al subministrament d’impressores, equips multifuncionals i escàners i el contracte de servei de neteja integral d’edificis, locals i dependències estatals ubicats a la Comunitat de Madrid.

Per tal de demostrar que s’ha realitzat un inventari d’emissions i hi ha un compromís per part de l’organització en reduir el seu impacte sobre el canvi climàtic, les organitzacions hauran d’estar inscrites a un dels registres oficials i voluntaris de petjada de carboni, d’escala estatal o autonòmic.

Amb aquest pas, l’Administració vol reduir les emissions de la seva activitat, incorporant criteris de selecció de proveïdors d’acord al grau de compromís amb la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest marc, Lavola es posa al servei de les organitzacions que vulguin demostrar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, ja que compta amb una dilatada experiència en càlculs de petjada d’organitzacions i assessorament en l’adhesió a iniciatives voluntàries de reducció d’emissions.